Engelsestraat 5, 8000 Brugge

Uniek Herenhuis met Bourgondisch Kruis interieur te Brugge 

Deze sfeervolle stadswoning met neo-classicistische gevel (1847) toont ons het absolute summum van comfort en schoonheid op een topligging nabij de Sint-Walburgakerk. De totaalrenovatie van de woning werd feilloos ingezet met een ontwerp van het Bourgondisch Kruis en werd met liefde begeleid, dat ervaart u in elke kamer, tot in het kleinste detail.

Het interieurontwerp werd doorgevoerd met behoud en toevoeging van authentieke elementen. De uitvoering met luxueuze topmaterialen spreekt voor zich en herbergt hedendaagse technieken zoals domotica, een driedubbel verwarmingssysteem en een handig verlichtingssysteem. 

De inkomhal met blauwstenen vloer leidt u naar de stijlvolle wenteltrap tot aan de derde verdieping. Op het gelijkvloers is er een ruim salon met brede schouw en een sublieme leefkeuken in massieve witsteen met werkeiland en toptoestellen. Deze ruime leefkeuken connecteert dankzij het brede schruifraam met een zinnestrelende  terrastuin (voorzien van zonneluifels, Medici-ornamenten en een warmtestraler) met de mooiste  geleide steeneiken.

Op de eerste verdieping is  er een masterbedroom met royale badkamer en een aparte welnessroom met jacuzzi en een infraroodsauna. Het aansluitende zonneterras laat u ver mijmeren over Brugge en is voorzien van een buitendouche.Op de tweede verdieping zijn er nog twee slaapkamers, een badkamer en een praktische "laundryroom". Op de derde verdieping is er tenslotte nog een vierde slaapkamer/hobbyruimte/bureau. 

Er is een garage aanwezig met geautomatiseerde poort. De woning voorziet vloerverwarming en een ingebouwde muziekinstallatie. Tot slot is er zowel luchtverwarming als airconditioning met warmtepomp en een aparte afzuiggroep voor de keuken en de badkamers. 

 

Eigenschappen

Grondoppervlakte
140 m2
Bewoonbaar oppervlak
324 m2
Status
Te koop
Prijs
€ 1.249.000
Aantal slaapkamers
4
EPC-waarde
218 kWh/m2 per jaar (20190824-0002188501-RE-S)
As-built attest
Niet ingegeven
Stedenbouwkundige vergunning ontvangen
Ja
Verkavelingsvergunning
Nee
Beschermd vastgoed
Nee
Geïnventariseerd erfgoed
Inventaris van bouwkundig erfgoed
Meest recente stedenbouwkundige bestemming
Woongebied met cult., historische en/of estetische waarde
Verkooprecht RUP
Nee
Dagvaarding voor inbreuk op de stedenbouwkundige voorschriften
Geen rechterlijke herstelmaatregel of bestuurlijke maatregel opgelegd
Overstromingsgevoeligheid
Niet overstromingsgevoelig
Afgebakende zone
Niet van toepassing

Lenny Jacobs

0497 38 48 31
lenny@immoacasa.be