Engelsestraat 5, 8000 Brugge

Herenhuis te Brugge 

Deze stadswoning uit 1847 met neo-classicistische lijstgevel is gelegen tussen de Spinolarei en de St.-Walburgakerk. De woning onderging een totaalrenovatie in Long Island stijl met behoud van authentieke elementen. De renovatie werd uitgevoerd met topmaterialen en vernuftige hedendaagse technieken zoals domotica, een drie dubbel verwarmingssysteem en een handig verlichtingssysteem. 

U komt binnen in de inkomhal met blauwstenen vloer waar u verder via de stijlvolle wenteltrap tot de derde verdieping kan gaan. Op het gelijkvloers is er een ruim salon met brede schouw en een sublieme leefkeuken in massieve witsteen met werkeiland en toptoestellen. Naast de keuken is de eethoek met breed schuifraam die uitgeeft op de knappe terrastuin (voorzien van zonneluifels en warmtestraler). Op de eerste verdieping bevindt zich de masterbedroom met royale badkamer en een welnessroom met jacuzzi. Op de tweede verdieping bevinden zich nog twee slaapkamers, een badkamer en een praktische "laundryroom". Op de derde verdieping is er nog een vierde slaapkamer/hobbyruimte. 

Er is een garage aanwezig met geautomatiseerde poort. De centrale verwarming is op gas en de woning heeft vloerverwarming met condensatieketel. Tot slot is er luchtverwarming/airco met warmtepomp en een afzuiggroep voor de keuken en badkamers. 

Eigenschappen

Grondoppervlakte
140 m2
Bewoonbaar oppervlak
324 m2
Status
Te koop
Prijs
€ 1.295.000
Aantal slaapkamers
4
EPC-waarde
218 kWh/m2 per jaar (20190824-0002188501-RE-S)
As-built attest
Niet ingegeven
Stedenbouwkundige vergunning ontvangen
Ja
Verkavelingsvergunning
Nee
Beschermd vastgoed
Nee
Geïnventariseerd erfgoed
Inventaris van bouwkundig erfgoed
Meest recente stedenbouwkundige bestemming
Woongebied met cult., historische en/of estetische waarde
Verkooprecht RUP
Nee
Dagvaarding voor inbreuk op de stedenbouwkundige voorschriften
Geen rechterlijke herstelmaatregel of bestuurlijke maatregel opgelegd
Overstromingsgevoeligheid
Niet overstromingsgevoelig
Afgebakende zone
Niet van toepassing

Peter-Jan Matthijs

0495 700 900
peter-jan@immoacasa.be