FAQ omtrent de maatregelen in de vastgoedsector ten gevolge van COVID-19

Het coronavirus heeft een grote impact op de vastgoedsector. Ons kantoor moet tijdelijk sluiten voor het publiek. Dat betekent echter niet dat onze werking stilvalt. Als volgt beantwoorden we enkele veelvoorkomende vragen van onze klanten.

Q1 Ik wil mijn woning verkopen of verhuren, is dit nog mogelijk?

Dat is zeker mogelijk. Neem contact met ons op via mail, telefoon of het contactformulier. Vanop afstand brengen we uw volledig dossier in orde.

Q2 Mag ik nog een woning bezoeken?

Je mag enkel je woning verlaten om naar je werk te gaan of om essentiële verplaatsingen te doen. We doen er alles aan om u via foto’s of virtuele tour met de woning te laten kennismaken. Een fysiek bezoek kunnen we inplannen vanaf 19.04.2020.

Q3 Wat met het ondertekenen van documenten?

Alle documenten kunnen digitaal ter beschikking gesteld worden en de verkoop of verhuurovereenkomst kan digitaal ondertekend worden. U kan dus in uw kot blijven én digitaal ondertekenen. Neem contact en we helpen u graag verder.

Q4 De huurovereenkomst loopt vandaag op zijn einde. Ben ik verplicht om een verlenging toe te staan?

Strikt gezien is er geen sprake van verplichting in hoofde van de verhuurder. Uiteraard kan de verhuurder toch instemmen om de huurder bijvoorbeeld een maand langer in het huurpand te laten verblijven. Dit wordt bij voorkeur geregeld door middel van een overeenkomst van bezetting ter bede. Deze geeft aan de huurder slechts een precair gebruiksrecht en aan de verhuurder dus de mogelijkheid om er te allen tijde een einde te maken. 

Q5 Mag ik als huurder de betaling van de huurprijs eenzijdig opschorten als gevolg van de coronacrisis?

Er is geen reden waarom de verhuurder zou moeten instemmen met de eenzijdige opschorting van het betalen van de huurprijs. Dit geldt ook voor studentenkamers.

Heb je nog vragen? Aarzel dan niet op contact op te nemen via info@immoacasa.be of 050 300 333.

 

Bron: CIB Vlaanderen