Acasa Collection present tijdens de Miljoenenweek in Huizenjagers.

Huizenjagers begint volgende week aan de miljoenenweek en Acasa Collection stuurt Jan Vlieghe, een ondernemingsgezinde makelaar met ambitie, op pad. Tijdens de miljoenenweek gaan de makelaars op zoek naar een exclusief pand dat voor meer dan 1 miljoen op de markt staat en bovendien voldoet aan de kandidaat-kopers hun verzoeken. Benieuwd naar hoe Jan dit avontuur beleefd heeft? Lees dan zeker verder.

 

 

Waarom heb je besloten om deel te nemen aan ‘Huizenjagers’? `

In eerste instantie was ik wat sceptisch omdat het­­ maar een klein deel van onze job weergeeft, maar de deelname van mijn vennoot, Peter-Jan Matthijs, en de vele positieve reacties nadien, hebben me kunnen overtuigen van de positieve insteek van het programma.

 

Hoe verliepen de opnames?

De opnames namen veel tijd in beslag, maar zijn zeer vlot verlopen. We hebben panden bezocht van Westerlo tot Kortrijk. De zeer sympathieke crew en collega’s hebben er een unieke ervaring van gemaakt.

 

Hoe was het om samen een week op pad te gaan met je concullega’s?

De twee collega’s waren heel tof. We hadden meteen een klik en dat heeft het avontuur een extra meerwaarde gegeven. Een week van ’s morgens tot ’s avonds in een busje zitten met elkaar is intensief en zorgt ervoor dat je elkaar goed leert kennen. Ik heb alvast van beide collega’s iets bijgeleerd.

 

Was er een bepaalde zoekopdracht die extra moeilijk bleek te zijn?

De zoektocht naar panden vroeg misschien wel meer tijd dan de opnames zelf omdat je niet altijd uit je eigen portefeuille kan kiezen. De moeilijkste zoekopdracht was deze van het marketingbureau ‘Like a Virgin’. In eerste instantie had ik een kerk gevonden, maar er is geen samenwerking tot stand gekomen met het Bisdom.

 

Wat neem je mee naar huis na dit avontuur?

Ik hou een goed gevoel over aan dit avontuur. Ik neem mee dat het op TV vooral om perceptie draait en misschien iets minder op inhoud. Het was een goede mediatraining.

 

Acasa Collection is te zien bij ‘Huizenjagers’ vanaf 10 februari om 19.40 uur op VIER.